At være i live, men ikke leve livet 

Bog, kvinde, bord, bordpynt

Jeg har netop færdiggjort bogen af Josefine Valentin "Vilje slår talent", og jeg elsker simpelthen følelsen af at lukke en bog sammen, kigge på den, vende og dreje den sammen med de følelser og tanker der er forbundet med bogen. Dét at stå med bogen i hånden og den nye viden.


Jeg købte hendes bog ret spontant forleden dag, jeg fik bare pludselig lyst til at købe den, mens jeg sad derhjemme. Og det gjorde jeg så. jeg har set hende reklamere med den mange gange på de sociale medier, men det var først lige dér, det slog mig at selvfølelig skulle jeg da læse hendes bog.

Det er lidt sjovt, fordi da Josefine var ved at skrive bogen sidste år, var jeg i kontakt med Mette Holm om en bog jeg gerne vil skrive. Der var de ved at færdiggøre bogen. Det var faktisk sådan jeg fandt Josefines Instagram, og har fulgt hende lige siden. Hun er kendt for at være positiv, sætte sig mål og gå efter dem. Jeg føler jeg kan spejle mig ret meget i hendes måde at se verden på, og hendes tanker omkring målsætning og bevidsthed.

Nå man læser hendes bog, kommer man igennem en fortælling om hende, hvad hendes barndom har budt hende, og hendes vej til personlig succes. Dernæst belyser hun emner og følelser som mange garanteret ville vælge at holde for sig selv, hvilket er PRÆCIS derfor hun også er interessant. Jeg tænker mange kan relatere og forstå det hun skriver, siger og tænker.


Undervejs i bogen bliver man stillet forskellige spørgsmål, til at nå sine egne mål og drømme. Ting du som læser skal tage stilling til, og ting som du skal gøre op med dig selv.

Blandt andet skal man tage stilling til følgende spørgsmål :

Hvad tænder mig?

Hvor trives jeg?

Og med hvem?

Hvornår er jeg glad?

Hvad fanger min interesse?

Hvad giver mig energi?


Noget, der overraskede mig var, at jeg havde rigtig svært ved at besvare spørgsmålene. Jeg ved faktisk ikke hvad der gør mig rigtig glad, hvis det er noget der ikke må ligge ude i fremtiden, såsom at rejse. Men hvad gør mig egentlig glad nu? Hvordan får jeg en god dag, et godt liv hvis jeg ikke ved hvad der gør mig glad? Så det er jeg begyndt at tænke meget over.

Jeg ved jeg bliver glad af, at skrive blog. Men det kan også være svært at skrive blog uden at have en forventning til hvor mange der læser den. For er tallene ikke som de plejer når jeg har udgivet et indlæg, så er det svært at holde glæden oppe. Dér skal jeg huske mig selv på, hvem det er jeg skriver blog for.

At være i live, men ikke leve

En anden ting (ud ad mange) som jeg virkelig kan relatere til, er når hun i bogen beskriver hvordan hun selv trives bedst når hun mærker udvikling. Umiddelbart tænker jeg, du måske kan tænke "øhh ja selvfølgelig?". Men min hverdag er for mig præget meget af en rastløshed for ikke at spilde et minut af min tid hvor jeg efter job kunne have skrevet et indlæg, fundet ud af hvordan jeg laver den podcast jeg gerne vil lave, eller den bog jeg gerne vil skrive. Om, at jeg burde være i færd med at finde ud af hvad for et hus jeg skal investere i, eller hvor jeg skal rejse hen næste gang. Med andre ord, har jeg brug for at være i gang, jeg har brug for at MÆRKE udvikling. Mærke, at jeg kommer tættere på målet. Det lyder nok stressende for nogen, og det kan det sommetider også være for mig, og så ligger jeg i fosterstilling på sofaen og ser serie. Men der går ikke ret længe før jeg bliver rastløs og igen tager fat hvor jeg slap.

Jeg glemmer bare at være til stede i nuet. Jeg glemmer, at værdsætte min hverdag, fordi min glæde ved livet ligger i fremtiden. "Når jeg en dag bliver rig", eller "når jeg en dag rigtig slår igennem som blogger, SÅ bliver jeg glad". Og det skal jeg øve mig i. Jeg har bare så mange ting på hjerte, så mange ting jeg gerne vil, at jeg kan stresse mig selv over at jeg ikke allerede har nået det endnu. Og dér føler jeg, at jeg er i live, men ikke lever. Fordi jeg ikke er tilfreds med min tilstedeværelse eller min hverdag. Fordi jeg har så travlt med at jagte mine mål, at jeg helt glemmer hvad der egentlig gør mig glad lige nu og her.

Men min energi og mine mange ideer og drømme, er også dem der holder mig i live. Det er dem der får mig til at ville have noget ekstra ud af det her ene liv, og ikke nøjes. Lige nu lever jeg et liv hvor jeg jagter mine mål, for derved at have en ide om, at så bliver jeg lykkelig. Så nu er udfordringen for mig, at lære også at være lykkelig i processen og vejen til mine mål og drømme. Da jeg startede denne her blog, var det fordi jeg selv følte jeg havde meget at give af og dele ud. Italesætte mine tanker og følelser, som forhåbentlig kunne inspirere andre. Jeg har en stemme, og jeg vælger at stå frem med den og skrive det ene blogindlæg efter det andet. Og dét gør mig glad! Jeg bliver skide glad, når der i ny og næ er en der har bemærket min blog og kommentere det, uanset om det så er en der slet ikke er i min målgruppe, eller om personen er en mand. Fordi så ved jeg, at jeg for mig selv har gjort en forskel. Det er dét der tæller for mig. Jeg skal gøre det bedste for at skabe mig det liv jeg drømmer om.

Og takket være Josefines bog, er jeg nu mere motiveret end længe, til igen at tage arbejdstøjet og ja hatten på, og knokle videre på jagten efter den tilstedeværelse jeg drømmer om.

De varmeste anbefalinger herfra 🙌

Synes godt om

Kommentarer

ByLauraDenis
ByLauraDenis,

Wauw et fint indlæg! 💛Tak fordi du delte! Josefines bog lyder også virkelig god, kan være det var den man skulle læse i juleferien 🤗

nouw.com/bylauradenis
frejaclausen
frejaclausen,

Hej Laura🥳 Tak fordi du læste med. Den er klart anbefalelsesværdig 🙌 Rigtig god weekend og glædelig jul🎄

nouw.com/frejaclausen
ByLauraDenis
ByLauraDenis,

Så lidt da 💛 Tak og i lige måde! 🎁

nouw.com/bylauradenis