Jeg har været til optagelsesprøve på Den danske scenekunstskole!!

Ja du læste rigtigt!!

Jeg har nu løftet sløret for, hvad jeg har brugt rigtig meget tid og energi på siden jeg kom hjem fra Spanien!


Én gang om året er der optagelsesprøve til den skole, som er den mest anerkendte skuespillerskole i Danmark. Det er blandt andet den Mads Mikkelsen, Mille Dinesen, Nikolaj Lie Kaas, Nikolaj Costa-Waldau osv, har gået på.
Det er den eneste skuespillerskole i Danmark der er SU berettiget, og den eneste der ikke koster penge. Det er ligesom en hvilken som helst anden bachelor uddannelse i Danmark, på 3 år og den er VIRKELIG svær at komme ind på.
De tre skoler (der er en i Århus, Odense og København) optager IALT omkring 20 elever om året, fordelt ud på de tre skoler, og der er vel 1000 der søger! Der er tre optagelsesprøver, og førsteprøven har jeg simpelthen været til idag.
Til førsteprøven skal man forberede to monologer (en bid af et stykke hvor det kun er dig der taler). Man vælger selv de to stykker, og når man så ankommer fortæller receptionisten hvilken en af de to man skal spille, lidt nervepirrende!
Det er gået rigtig fint, jeg har gjort det jeg har trænet sammen med min underviser. Her til førsteprøven er der nogen der går videre til noget der hedder impro, som er en fælles øvelse hvor man skal gøre en masse forskellige ting- bevæg dig til farven gul- vær en murer- osv. Hvis man går videre til den, som er samme dag, har man mulighed for at gå videre til 2. Prøven i februar på en af de tre skoler, alt efter hvilken der vil se dig ( der er repræsentanter til stede for alle tre skoler til 1. Prøven). Går man ikke videre til fælles impro, bliver man heller ikke inviteret til 2. Prøven, og jeg gik desværre ikke videre. Men det er helt OK! Paprika Steen søgte noget med 12 gange??! Før hun kom ind. Gennemsnittet hedder vidst 3 eller 4 optagelsesprøver, og der er så mange dygtige mennesker der søger, som har spillet meget mere skuespil end mig.
Jeg har kun “gået til” skuespil siden marts, hvor jeg læser hos en privat skuespiller, så jeg er jo helt grøn og lige nu handler det om at lære mig selv at kende, at udvide min værktøjskasse og komme igang med branchen!

Jamen Freja, hvornår er du begyndt at interessere dig for skuespil? Tænker du nok. Skulle jeg ikke være ejendomsmægler?
Jo, jeg skal være ejendomsmægler stadig. Lige nu prøver jeg kræfter med skuespil, og har det som en side geschæft og så må vi se hvor jeg havner. Jeg har altid interesseret mig for skuespil, så jeg må jo give det et skud. Det tager ca 10 år for en skuespiller at slå igennem fra de starter, så jeg måtte jo hellere se at komme igang🤩
Der er ingen opskrift på at blive skuespiller, men den danske scenekunstskole er klart en rigtig god start- hvis bare man kan komme ind🤪
Der er massere af danske skuespillere som aldrig er kommet ind, eller blevet skuespiller på anden vis så helt fortabt uden den uddannelse er man nu ikke, men branchen er hård og man skal dæleme være dygtig og have et godt netværk! Skuespil er så grænseoverskridende i starten, til man sænker paraderne og bare gør det. Man skal ikke være genert eller tilbageholden! Jeg har overskredet så mange personlige grænser det sidste stykke tid, men kan også mærke hvordan jeg har flyttet mig🙏
Nu må vi se hvad der sker- idag var en meget frygtet dag, men jeg overlevede og gjorde det så godt jeg kunne. Jeg er tilfreds 🙏🥳

Vi ses snart ❤️


Synes godt om

Kommentarer